hansje pansje .jpg
aapje stokje.jpg
lichaam (2).jpg
 

WORKSHOP                                            RUST EN VERBINDING &                        CONSULTS NATUURLIJK (OP)VOEDEN

Aanraken is een eerste levensbehoefte. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen die veel worden aangeraakt beter groeien, minder vaak ziek zijn, een goede nachtrust ervaren, een sterker lichaamsbesef hebben, meer zelfvertrouwen hebben en een betere concentratie en leervermogen hebben.

Deze workshop is voor iedereen die kinderen heeft of hiermee werken en rust&verbinding belangrijk vinden. Gewenste aanraking zorgt o.a. voor de aanmaak van geluk hormonen als het knuffel hormoon Oxytocine. Door de aanmaak van geluk hormonen worden stresshormonen vermindert in het lichaam. Dit is nodig voor een gezonde balans in het lichaam. Maar in deze tijd wordt van ons gevraagd extra voorzichtig te zijn met aanraking. ​

We hebben het geluk hormoon juist nu zo hard nodig voor een goede weerstand en gezondheid. ​


De nieuwe module Happy kids Selfcare zal daarom veel aandacht krijgen. Je leert hoe je aan de hand van de Happy kids vormen jezelf op verschillende manieren een eenvoudige en korte massage kan geven over de kleding heen. Tevens leer je een aantal kinderontspanningsoefeningen. ​Een mooie tussenstap in deze bijzondere tijden, maar ook zeer geschikt om bijvoorbeeld in te zetten bij kinderen met een levensuitdaging. 

Bij aanraakspel en eenvoudige kindermassage gaat het niet om het manipuleren van de spieren maar om het leren omgaan met gewenste aanraking. Aanraakspel is geschikt voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Deze manier van gewenste aanraking wordt over de kleding heen gegeven aan de hand van kriebelversjes, ontspanningsverhaaltjes en oefeningen. 

Kinderen leren, begrijpen en ontdekken met hun handen. Dat noemen we ook wel het tastzin. Als een kind hier voldoende mogelijkheden bij ervaart zal het bijdragen aan het welbevinden van het kind. 

In deze praktische en interactieve workshop leer je hoe je (jonge) kinderen kunt stimuleren om hun tastzin meer te gaan gebruiken door inzet van de KRIEBELBOX. In deze box zitten verschillende kriebelmaterialen die kinderen zelf laten ontdekken wat verschillende texturen, vormen en materialen met je huid kunnen doen. Zo zitten er verschillende soorten handschoenen, borsteltjes, doekjes en ruwe & zachtere materialen in. Tijdens de workshop leer je hoe je deze in kan zetten met concrete spelsuggesties zoals bijvoorbeeld de autowasstraat of een emotiespel. 

De tastzin is een waardevol zintuig dat steeds minder wordt gebruikt, maar wel erg belangrijk is voor een goede algehele ontwikkeling, zowel cognitief als motorisch.

Werken met de tastzin is o.a. belangrijk:
Voor de ontwikkeling van een gezond lichaamsbesef. Het geeft een gevoel van veiligheid tijdens de ontwikkeling. Hoe meer zintuigen je gebruikt, hoe beter nieuwe dingen opgenomen worden. 

Aan de hand van 22 basisvormen ( gecategoriseerd in natuur, weer, dieren en weer) is de Happy kids massage methode opgebouwd. Elke categorie bevat 5 vormen waar de kinderen mee aan de slag kunnen gaan. Bij elke categorie hoort een kind. Alle karakters hebben een eigen verhaal waardoor veel kinderen zich snel in een personage kunnen herkennen. Fatima hoort bij de dieren, Yena bij de vormen, Toby bij het weer en Yamal bij de natuur. Voor de jonge kinderen zijn er baby Mason en peuter Kyara die terugkomen in het jonge kind boek. 

Deze vormpjes kunnen over de kleding getekend worden aan de hand van liedjes, versjes en verhaaltjes. Dit alles geeft de kinderen veel herkenning en voorspelbaarheid waardoor het veel plezier brengt. Daarnaast leert de ervaring dat kinderen er steeds weer om zullen vragen. De meeste kinderen vragen of ze weer even mogen 'kriebelen' of  'tekenen' op elkaars rug. 

De kriebelliedjes en versjes worden tijdens de massage meegezongen. Muziek roept beweging op en biedt vaste kaders. Het ritme helpt de kinderen om de aandacht erbij het houden en geeft veiligheid. De kinderen weten wat ze kunnen verwachten. Na een aantal keer zullen de kinderen de vormpjes bij de liedjes weten en kunnen ze zelfverzekerd meedoen. Daarnaast schept samen zingen een band


Voor elke leeftijdsgroep is er apart materiaal ontwikkelt. Een krielbox voor spelend aanraakspel en stimulering van de tastzin. Daarnaast de boeken: het jonge kind boekje van 0 -6 jaar en de oudere kind boeken van 4 - 12 jaar.  Bij het materiaal hoort een online inlogcode zodat je altijd toegang hebt tot instructiefilmpjes en materiaal. Dat maakt deze methode zeer waardevol en compleet! 

Door de inzet van de Happy kids massage methode ontwikkelen de kinderen een gevoel van veiligheid en je zal al snel merken dat je kind beter in zijn/haar vel komt te zitten. Daarnaast maakt het de kinderen weerbaar tegen pesten en ongewenste aanrakingen.                

Bij gewenste aanraking komt het gelukshormoonoxytocine vrij. Dat zorgt ervoor dat zowel de gever als ontvanger zich geliefd en prettig voelen. Onderzoek heeft aangetoond dat er enorme verschillen merkbaar zijn bij toepassing van 3x10 minuten per week. De kinderen zullen er snel weer naar vragen! 

Elke leeftijd heeft zijn eigen aanraakwensen. Zo houden peuters van een vaste situaties, ruimte en tijd voor aanraakspel. Na de peuterperiode is de motoriek verfijnd en kunnen zij meer bewegingen achter elkaar maken. Ook kunnen kleuters zich beter inleven. Kinderen vanaf een jaar of vijf kunnen elkaar heel goed elkaar masseren. Je zal merken dat het een enorm positieve en liefdevolle bijdrage zal geven aan de onderlinge band tussen kinderen en/of broertje(s) en zusje(s).  Zo leren de kinderen te luisteren naar elkaars wensen en grenzen binnen het spel. 


Na de kleuterfase hebben kinderen behoefte aan complexere spelletjes. Daarnaast kunnen ze al een beetje samenwerken. Als de kinderen al van jongs af aan gewend zijn aan aanraakspel zal het vanzelfsprekend zijn om hiermee door te gaan. Tijdens de workshop komt dit allemaal aan bod. Tevens adviseren we in alle aanraakbehoeften en uitdagingen van de kinderen afzonderlijk. 

Bij deze vorm van aanraking hoef je echt niet aan moeilijke technieken te denken. De methode is zo ontwikkeld dat het door iedereen eenvoudig is toe te passen op iedere locatie en gewenst moment van de dag. Na het slaapje, tijdens het verschonen, uit de opvang of school, gewoon even lekker op de bank of juist voor het slapen gaan.  Echt even een moment van rust en verbinding. 

Aanraken is kinderspel, het zorgt ervoor dat je gaat twinkelen en het draagt bij aan de rust & een stralende verbinding van jong tot oud! 

 
emotiekaart_edited_edited_edited.jpg
 

WORKSHOP  

RUST EN VERBINDING 

HAPPY KIDS METHODE  

Workshop 1,5 uur 

Een praktische en ontspannen avond waarbij je vol enthousiasme naar huis kan gaan. Na binnenkomst loop je meteen over een belevingspad voor het stimuleren van de tastzin. Na een heerlijke kopje ontspanningsthee of bakkie koffie ervaar je meteen het effect van een kriebelversje. 

​ 

Daarna starten we met een korte theorie over de kracht van liefdevolle aanraking. Je krijgt een aantal makkelijke tools in handen die je meteen thuis of op de groep kan gaan toepassen. De vraag en verwachting van de deelnemer zal aandacht krijgen. Tevens leer je hoe je liefdevol kan omgaan met verschillende levensuitdagingen.  Van boze bui(en), verdriet, prematuur kinderen, kinderen die elk contact vermijden, bijvoorbeeld adhd of autisme hebben. 


Vervolgens gaan we aan de slag met de materialen en spelsuggesties uit de kriebelbox. Aansluitend oefenen we 22 basisvormen van de Happy kids massage methode. Je leert hoe je deze meteen kan gaan inzetten in de vorm van liedjes, versjes en ontspanningsverhaaltjes uit de boeken. 

Rust, voorspelbaarheid en leren luisteren & begrijpen met je handen zijn de sleutelwoorden van deze avond.  Hierdoor zal aanraakspel een succes worden en draagt het bij aan de rust &  verbinding en zal iedereen gaan Twinkelen! 

Locatie: de Twinkeling

data: start september 2021

( kan wel op aanvraag)

Tijd: 20.15 – 21.45 uur

Kosten: 35,- euro p.p. 

Grote ruimte, gepaste afstand en een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. We gaan aan de slag met de nieuwe module : 'Happy kids Selfcare'.               

Materiaal: Je maakt aan het einde van de workshop zelf een keuze wat je wil aanschaffen.                                               *  jonge kind boekje (0-6 jaar) 15 euro

  *  oudere kind boek ( 4 - 12 jaar) 25 euro 

  *  kriebelbox 15 euro  

Workshops op maat & eigen locatie 

Samen met vriendinnen, collega's of geïnteresseerden een workshop op je eigen locatie in Zuid  of Noord- Holland. Dat is mogelijk vanaf 4 personen! Neem contact met ons voor de mogelijkheden.  

Tevens kunnen wij een prachtige invulling zijn voor een babyshower of onderdeel van een studiemiddag

Persoonlijk consult    

Als leerkracht, jonge kind specialist, moeder en trainer van de happy kids massage methode ben ik zeer ervaren in natuurlijk & bewust ouderschap. Van bewust dragen, lang borstvoeding geven ( ruim 3 jaar), de Rapley-methode,  natuurlijke (plantaardige) voeding, aanraakspel en kindermassage tot allerlei levensuitdagingen als allergieën en gedrag.  

De Twinkeling heeft nauw samen met allerlei therapeuten waar we goed contact mee onderhouden en snel naar door kunnen verwijzen

Wil je weten of 'de Twinkeling' je kan ondersteunen binnen het ouderschap of ben je  benieuwd of de happy kids methode iets voor jullie is? Met alle liefde gaan we samen in gesprek en bespreken we de hulpvraag en geeft 'de Twinkeling' je een passend advies.                   

Via de contact pagina kunt u ons een berichtje sturen. Of stuur een mail naar: info.detwinkeling@gmail.com          De Twinkeling neemt zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak. 

Kosten: 25 euro per uur