materialen met handleiding_edited.jpg
 

HAPPY KIDS METHODE

De Happy kids methode staat voor liefdevolle, respectvolle, gewenste aanraking met aandacht die over de kleding heen gegeven kan worden. Deze methode is voor iedereen die aanraakspel wil toepassen in het gezin, klas/groep, praktijk of pedagogische instelling. Happy kids methode brengt plezier, rust & verbinding voor jong en oud. 

Aanraken is een levensbehoefte. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen die veel aangeraakt worden minder vaak ziek zijn, beter slapen, meer zelfvertrouwen hebben en zich sneller ontwikkelen.

De Happy kids methode is een eenvoudige vorm van kindermassage. Hierbij gaat het niet om het manipuleren van de spieren, maar om het leren omgaan met aanraking en stimulatie van de huid: over de kleding he  

Gewenste aanraking zorgt o.a. voor de aanmaak van geluk hormonen als het knuffel hormoon Oxytocine. Door de aanmaak van geluk hormonen worden stresshormonen vermindert in het lichaam. Dit is nodig voor een gezonde balans in het lichaam. Maar in deze tijd wordt van ons gevraagd extra voorzichtig te zijn met aanraking. ​

We hebben het geluk hormoon juist nu zo hard nodig voor een goede weerstand en gezondheid. ​ Met de nieuwe module Happy Kids Selfcare leer je hoe je, met de Happy Kids Massage vormen, ook jezelf op verschillende manieren een massage kan geven. ​Een mooie tussenstap in deze bijzondere tijden, maar ook zeer geschikt om bijvoorbeeld in te zetten bij kinderen met levensuitdagingen. 

Deze methode heeft met een structurele korte inzet veel resultaat. Tijdens de massage maakt het lichaam OXITOCINE aan, wat ervoor zorgt dat je een blij WIJ gevoel krijgt en beter in je vel zit. Het grote voordeel is dat zowel gever als ontvanger het stofje aanmaken en voor beiden een stralende verbinding geeft. Tevens leren de kinderen hun grenzen aangeven en draagt het bij aan de weerbaarheid. 

In groepen kan deze methode ook als onderlinge kindermassage worden ingezet, die over de kleding heen gegeven kan worden. Onderlinge kindermassage, betekent dat in groepen de kinderen het aan elkaar geven. 

Onderlinge kindermassage leert kinderen om elkaar op een positieve manier aan te raken: handen die masseren in plaats van handen die slaan. Onderlinge kindermassage wordt al jaren in meer dan 40 landen over de hele wereld succesvol ingezet op scholen, buitenschoolse opvang (bso), naschoolse opvang en kinderdagverblijven.  In Zweden maken scholen en kinderdagverblijven er al enkele jaren dagelijks tijd voor. Daar merkt men dat kinderen die elkaar positief aanraken, respect voor elkaar ontwikkelen. De aanraakspellen hebben niet alleen een heel positief effect op het groepsgevoel in de klas of het dagverblijf. Tactiele stimulatie heeft ook aantoonbaar positieve effecten op: 
* De groei en de gezondheid
* Het welbevinden (lekker in je vel zitten)
* Het leervermogen
* Het lichaamsbesef
* Het vermogen tot sociaal gedrag
* Het communicatieve vermogen

* De nachtrust

De methode leert 22 herkenbare basisvormen ( 4 categorieën: vormen, natuur, weer en dieren) die telkens weer terugkomen en herkenning en houvast geven aan de gever en ontvanger. Deze vormen kunnen over  de kleding op de rug, arm of hand worden getekend. De Happy kids methode materialen zoals de kaarten, boeken en kriebelbox bieden een tal van mogelijkheden om deze vorm zowel thuis als klassikaal toe te passen. Dit in de vorm van versjes, kriebelliedjes, massageverhaaltjes en ontspanningsoefeningen. Bij alle materialen zit standaard een online gedeelte voor algemene tips en uitleg. Tijdens de workshop/training gaan we hiermee aan de slag zodat je er thuis of op de groep meteen mee aan de slag kunt gaan. 

Wanneer je Happy kids methode in groepen of klassikaal wil toepassen is een training zeker aan te bevelen. Dat geldt ook bij kinderen met een speciale levensuitdaging. Geen enkel kind is gelijk, en soms is de basis workshop van de Happy kids methode niet voldoende voor een optimaal resultaat.

De Twinkeling komt graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of korte gastles.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op! 

info.detwinkeling@gmail.com

 

STICHTING MOED

Doordat het wetenschappelijk is bewezen dat aanraakspel kan worden ingezet tegen pesten wordt het de methode ondersteunt door de landelijke stichting tegen zinloos geweld. Dit is de reden dat de Happy kids methode het logo van stichting Moed mag gebruiken als beeldmerk. Hiermee geven zij aan dat aanraakspel kan worden ingezet tegen pesten en dat het bijdraagt aan een sociale wereld.

transparant_MOED_logo.png
 
  • Instagram
  • Facebook